Godinama se žalila da NEŠTO MRDA U NJOJ, a lekari joj nisu verovali: A onda je zatrudnela i ISTINA JE ZAPANJILA LEKARE!

FOTO: IMGUR

U suštini, trebalo bi da možete da budete potpuno sigurni da vam svi unutrašnji organi stoje na svom mestu i da će situacija i ostati takva. I za većinu nas to je istina, ali ne i za ovu nesrećnu neimenovanu ženu o kojoj bruji lekarska zajednica.

Mlada žena iz Mičigena, stara 28 godina, stalno se žalila lekarima kako oseća kao da se po njoj kotrlja lopta. To joj se, tvrdila je, dešavalo kad god bi iz ležećeg prelazila u sedeći položaj.

Šest godina je ubeđivala lekare u svoje stanje a u međuvremenu je imala i bolove u somaku na levoj strani koji su bili posebno gadni dok je ležala. Tek kada je lekarima rekla da su joj se ti simptomi primirili nakon nedavne trudnoće, lekarima je sinula jedna mogućnost i bili su u pravu.

FOTO: PIXABAY

Žena je, naime, imala „lutajući bubreg“, odnosno nefroptozu, stanje u kome jedan od bubrega upadne u karlicu kada osoba ustane. Kod ove žene u pitanju je bio desni bubreg koji je stalno propadao više od šest centimetara.

ŠTA JE UZROK?

Kako lekari objašnjavaju, uzrok ovog stanja je procenat masti u organizmu. Obično su bubrezi obloženi debelim slojem masti koja ih drži na mestu. Međutim, nekad, naročito kod mršavih žena, nema dovoljno masti koja bi ih držala na mestu, pa počinju da „lutaju“.

– Kada se ovo dogodi, dešava se da i krvni sudovi koji su zakačeni za organ počnu da se krive, a krivi se i mokraćovod koji prenosi urin iz bubrega do bešike. Zbog tog savijanja, urin ne može da se sasvim izbaci i vraća se u bubreg, zbog čega se on naduje i počinje da boli – objašnjava dr Aškaj Sud, urolog u bolnici Henri Ford u Detroitu koji je i pomogao ovoj ženi.

FOTO: PIXABAY

– Jako je teško dijagnostikovati lutajući bubreg, inače vrlo retko stanje, uglavnom zato što, kada se radi snimanje, osoba leži pa je bubreg na svom mestu, pa lekari ni ne posumnjaju da tu leži problem – objašnjava on.

Inače, žena nakon operacije kojom su joj šavovima „privezali“ bubreg za mesto, žena više nema nikakvih problema.

(Izvor: Blic Žena / livescience.com)

..