ŽIVOT MEĐU KOKOŠKAMA I SVINJAMA: Rada Manojlović novu kuću sagradila gde je bila ŠTALA, a njen otac vozi traktor od 50.000 €

Manojlovićkin otac Rade proveo nas je kroz imanje, pokazao nam živinu koju gaji, staru i novu kuću koju je njegova ćerka sagradila, a u koju on ne želi da se preseli

Kada se zaputite u Četereže, malo selo nedaleko od Požarevca, prva stanica je porodična kuća Rade Manojlović. Ekipa Starsa pozvonila je na kapiju koju nam je otvorio ljubazan domaćin – pevačicin tata Rade. Bio je oduševljen što nas vidi.
– O, dobar dan, kojim dobrom? – upitao nas je Rade izašavši iz kombija.
Onda se pojavila i Radina maćeha Suzana. Dok nam je ona kuvala kafu, njen suprug nas je poveo kroz imanje počevši od živine.

– Ovde je audicija. Kokoške se takmiče, a ko najlošije peva ide u supu – kaže Rade i pokazuje na guske.

– Ne znam da li sam normalan, ali meni je ovde super. Ponosan sam što sam Radin otac. Držao sam i ovce i svinje, ali sada ne. Volim moje Četereže. Rada nije imala potrebe da čuva stoku. Imali smo svinje mangulice, teliće, ali ona i sestra ništa nisu radile. Juče smo bili kod Rade u Beogradu. Ne volim da idem jer ne mogu da parkiram auto. Bili smo na večeri. Supruga, Haris, Rada i ja – priča Rade koji se pohvalio i traktorom od, kako kaže, 50.000 evra.

– E, da to je moj oldtajmer. On za mene vredi toliko. Malo je stariji od mene, ali služi i dalje. Evo spremam se da ogradim voćnjak – dodaje domaćin, koji je zasadio paradajz i papriku, a ima i mašineriju za roštilj.

– Ovde okrećemo prasiće i piliće. Rada obožava sve sa ražnja. Tako neki majmun koji nije video domaćinstvo kaže: „Jao, gde u otpadu živiš, a ne znaju da uvek nešto treba.“


Tu je i radionica, ali i poljski WC.

– E, to je to remek-delo. Napravili smo ga kad je kuća počela da se zida.
Uz novu kuću, koju je Rada napravila, nalaze se i dve male. U trošnoj su živeli Radini baka i deka, a u drugoj pevačica i njena sestra Maja.

– Nisam želeo da srušim kuću staru sto godina, ali ne želim da uđem ni u novu što je Rada napravila, dovoljna mi je kućica u kojoj živim. Tu gde je nova kuća bila je štala. Rada dođe kad god može, sa Harisom je bila pre desetak dana – kaže Rade i nastavlja:

– Imali smo „zastavu 128“, koju sam popravljao na pola puta do Beograda, dešavalo se i po pet puta. Da je to takmičenje potrajalo još mesec dana, mi ne bismo imali čime da odemo u „Grand“ – priča ponosni otac dok Suza dobacuje:

– Znali smo da ne jedemo samo da Radi kupimo pljeskavicu. Veliki su bili troškovi, ali, eto, bog ju je pogledao jer je talenat i radnik.

Manojlović kaže da je Rada najviše volela kada on popije.

– Nikada nije tražila da joj kupim nešto, najviše su volele kada tata malo popije, jer onda ja pokupujem hleba, kobasice, viršle, čega nije bilo svakog dana. Kad malo cvrcnem, onda se deca vesele jer ima hrane. Nisam znao da zaradim velike pare, ali nije da sam bio bez dinara.

(Izvor: kurir.rs / Ljiljana Stanišić)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.