Muškarac bacio petogodišnjaka sa trećeg sprata u tržnom centru, dječaku se bore za život

Dječak Landen Hoffmann iz Woodburyja u Minnesoti je u petak bačen sa balkona tržnog centra, a policija je uhapsila muškarca koji se sumnjiči za to djelo
Porodici petogodišnjaka koji se bori za život nakon što je bačen sa trećeg sprata tržnog centra u SAD-u su građani donirali više od 300.000 dolara.

Dječak Landen Hoffmann iz Woodburyja u Minnesoti je u petak bačen sa balkona tržnog centra, a policija je uhapsila muškarca koji se sumnjiči da je bacio malenog Landena, koji se u bolnici bori za život.

Prijatelji i porodica su pokrenuti GoFundMe kampanju s ciljem prikupljanja novca za dječakovo liječenje, prenosi Daily Mail.

– Njegova duša je meka i nježna te donosi osmijeh svima koje sretne – napisano je na stranici.

Do subote kasno navečer, prikupljeno je oko 310.000 dolara, iako je prvobitni cilj bio prikupljanje 250.000 dolara.

Prema policijskom izvještaju, Lanedna je sa balkon bacio 24-godišnji Emmanuel Deshawn Aranda iz Minneapolisa. Optužen je za pokušaj ubistva i trenutno se nalazi u pritvoru. Nakon što je bacio dječaka, počeo je bježati. Policija smatra da Aranda nije imao nikakvu vezu sa dječakom i njegovom porodicom.

izvor: faktor.ba

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.