Doktori su pokušali da sakriju trudnoću jer će beba umrijeti: 28 sedmica kasnije desilo se čudo koje je rasplakalo sve prisutne

Kada su Kate Lucas i njen suprug saznali da će postati roditelji bili su presretni.

Nekoliko sedmica kasnije otišli su na ultrazvuk i doktor se našalio: “Pogledajmo otkucaje srca i saznajmo da li je ovdje samo jedno!”

Nedugo zatim doktor je podigao ruku i pokazao dva prsta.

“Dvoje ih je!,” doktor je sretno izjavio.

Ali nažalost nisu bile sve dobre vijesti…

Ultrazvuk je pokazao da su se blizanci razdvojili oko 8-13 dana nakon začeća, što znači da između dvoje djece nema zaštitne opne.

Djevojčice su bile monoamnionske blizankinje, što znači da dijele zajedničku placentu i unutarnju fetalnu vrećicu.

Trudnoća je bila visokog rizika. Doktori su im dali 50% šanse da će preživjeti.

Uznemiravajuće je da su doktori nagovarali Kate da drži trudnoću tajnom jer djeca vjerovatno neće preživjeti.

Kate je odmah promijenila doktore – nije bilo šanse da će odustati od svoje djece. Njeni mali anđeli su rođeni nakon 28 sedmica, nakon što je Kate provela 5 sedmica u bolnici.

Djevojčice su rođene carskim rezom, u početku je sve djelovalo uredu. Ali kada je osoblje vidjelo pupčanu vrpcu, tišina je proširila prostorijom.

Otkrili su da su pupčane vrpce čvrsto zapetljane. Doktorima je bilo nevjerovatno da ovako zapetljane vrpce nisu naškodile bebama.

Doktori su ovo nazvali čudom, ali tu nije kraj…

Blizankinje su bili male i niske porođajne težine jer su prijevremeno rođene, ali srećom bile su zdrave.

Rođene su tačno na vrijeme. Da je pupčana vrpca duže bila u tom stanju, blizankinje ne bi preživjele.Nisu trebale intenzivnu njegu nakon rođenja i provele su samo par dana u bolnici. Dozvoljeno im je da idu kući ranije nego što je to slučaj kod drugih prijevremeno rođenih beba.

Harper i Cleo sada imaju 10 godina i izuzetno su bliske, unatoč drugačijim osobnostima.

Ne samo da su preživjele rizični porođaj, nego ni poslije nisu imale nikakvih problema. Možemo reći da je to čudo.kustvo ove dvije djevojčice je nevjerovatno i ova priča je inspirisala mnoge roditelje koji su se našli u sličnoj situaciji.

Podijelite ovu priču sa drugima i poželite sreću ovim djevojčicama u budućnosti.
(Preuzeto sa: virealno.com)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.